Ugrás a fő tartalomra
Banner - Peace Dove
Online kapu az Európai Unióhoz

Reflektorfényben

EU Ukraine flags
Az EU egységesen kiáll Ukrajna mellett, mely Oroszország agressziós háborújával néz szembe. Az EU nemzetközi partnereivel együtt a jövőben is töretlenül támogatja Ukrajnát és népét.
Next generation
A nagyszabású helyreállítási terv, a NextGenerationEU egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy megerősödve kerüljünk ki a válságból, átalakítsuk gazdaságainkat és társadalmainkat, lehetőségeket és munkahelyeket teremtsünk egy olyan Európában, ahol jó élni.

További érdekes oldalak

Az EU-ban a mindennapi életünket meghatározó alapelvek és értékek a következők: szabadság, demokrácia, egyenlőség és jogállamiság, valamint a béke és stabilitás előmozdítása.

Az uniós költségvetésről dióhéjban: finanszírozás és felhasználás, az uniós alapok kezelése, kiadási területek, főbb tények és számadatok

Mit tesz az EU a polgárokért, hogyan védelmezi a jogaikat és mozdítja elő jólétüket, és miként küzd azért, hogy a világ biztonságosabb hellyé váljon

Oktatási anyagok, játékok és sok minden más az Európai Unióról és tevékenységeiről gyerekeknek, tizenéveseknek, pedagógusoknak és szülőknek

Ezekből a hasznos kiadványokból Ön is sok érdekeset megtudhat az EU történetéről és működéséről, így pl. az euróról, az uniós jogról és a határok nélküli utazásról.

Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei

„Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei” rovat tartalma gépi fordításban mind a 24 hivatalos uniós nyelven elérhető.

Offshore energy - Portugal
  • News announcement

The EU has launched a €571 million call for proposals under the LIFE Programme, its flagship initiative for funding environmental and climate actions. Funding is available for projects that are focused on nature conservation, environmental protection, climate change or the clean energy transition.

The Romanian Athenaeum in Bucharest, Romania.
  • News article

The Commission has announced the winning European Heritage Label sites for 2023. Seven new historical sites across the EU have been recognised for their significant role in the history and culture of Europe and the development of the European Union.