Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Timi és az egyetem Timi és az egyetem - Ez van
Timi és az egyetem - Ez van

Ha azt mondanám, hogy rengeteg dolog történik velem, meg sem közelíteném a valóságot. Jól vagyok, csak nem jutott idő mesélni.

 

Tegnap is vizsgáztam a középkori ember világszemléletéből, a skandinávok térszemlélete miatt lett négyes:)) Véletlen sem azért mert nem jutott eszembe, hogy képzelték el az őket körülevő világot.

Elakadtam szeptemberben. Szerettem volna mesélni Eszterről, de nem ment. Eszter annyi idős, mint anyukám és végstádiumos rákbeteg. Megkértek, hogy maradjak vele amíg Péter dolgozik. Két hétig gondolkodtam, végül arra jutottam, hogy semmit nem tudok Eszterről csak annyit meg fog halni, azt meg mindenkiről tudom. Így vállaltam el. Nem tudok mit kezdeni a halállal, a gondolatával sem. Mert minden amit mások elmondtak róla, puszta találgatás. De mikor a Mamám meghalt, sokáig nem voltam jól. Lehet pont ezért, mert ha legalább hinnék valamiben… de nincs mentőövem.

Soha semmi nem vett ki ennyit belőlem, mint Eszter gondozása. Hihetetlen de diéta nélkül fogytam, hullott a hajam. Két nap után tudtam, hogy ott kell lennem. Mindkettőnk miatt. Saját elképesztő változásomnak lettem áldozata és nézője. Két teljesen idegen ember került a haldoklás lakatlan szigetére. A helyszínen nem változtathatsz, de a többi.. Eszter félt, nagyon-nagyon és egyedül volt. Én pedig improvizáltam.. „Eszter, én világ életemben szegény voltam. Ezért meg kellett tanulnom mindennap élni, azzal főzni amid van. Hozzuk ki minden napból amit lehet, amit érdemes, mert nem tudhatjuk mi lesz holnap. Ok?” Így teltek a napjaink. Fogtam a két kezét és akartam, hogy baromi erősnek lásson. Ettől sokkal bátrabb volt ő  is. Morfiumot kapott, de sokat beszélgettünk. Néha látott olyasmit amit én nem, de ez fordítva is előfordult:)) Kértem tanácsot, hogyan kell az ilyesmit jól csinálni. „Érzelmi távolságot kell tartani, hogy ne fájjon. Objektív tudj maradni.” Hát persze.. Szóval megindokoltam jól magamnak is, hát milyen gyáva dolog lenne őt nem megszeretni? Mikor ha nem most? A barátai sem szívesen látták, a gyerekei sem. Nem könnyű végignézni egy olyan ember szenvedéseit, akit szeretsz. De ez egy borzasztó önző felfogás. Szóval telefonáltunk. Ő mondta kit keressek meg a telefonjában, én felhívtam és elmondtam miről van szó.. Biztos „örültek” nekem:) Akkor fedeztem fel, hogy Celine Dion zenék vannak a telefonján. Azt hallgattuk egy-két napig. Mesélte az énekesnő életrajzát, én annyira nem szeretem, ezért próbálkoztam másféle zenékkel. A klasszikusok modern feldolgozásaira azt mondta „Ez pocsék” :)) végül közös nevezőt is találtunk. Egyszer elmeséltem neki:

-          Képzeld, találkoztam valakivel és egy félrecsúszott puszi miatt majdnem lesmároltam.

-           Kínos- állapította meg.

-          Egyszer pedig amikor a gyerekem tanára odajött hozzám bemutatkozni, annyira zavarba jöttem, hogy közben adtam neki két puszit.

-          Nagyon kínos- az volt, de így utólag már mindketten viccesnek találtuk

Az állapota folyamatosan romlott. Fogtam mindkét kezét, így mentünk a wc-ig. Sokáig volt benn, bekopogtam.

-          Minden ok?- nem jött válasz. Másodszor sem. Ekkor óvatosan benyitottam. Nézett rám kétségbe esve, könnybe lábadt szemmel..

-          Most meg kell, hogy kérjelek- és itt zokogni kezdett.

-          Eszter tudom mit akarsz mondani. Ne sírj, tudtad, hogy eljutunk idáig ugye?- szipogva bólogatott.

-          Tudod, nekem hat gyerekem van, és mindegyiküknek töröltem a fenekét. Szerintem a tiéd is menni fog:)  A lányom mikor kicsi volt félórákat ült a klotyón, és egyfolytában dumált. Aztán meg kiabált: Valaki törölje ki a seggem! Ha nem volt megelégedve a gyorsaságommal, egyre hangosabban kiabált. Egyszer visszakiabáltam, hogy mindjárt megyek, de ha nem hagyja abba a szomszéd biztos gyorsabban átjön.:)

Aztán el kellett utaznom, jött a suli és a játszóház is. Így a legvégén már csak egy napot voltam vele. Hagytam, mert láttam csak annyit szeretne, hogy hagyják már békén..

A játszóház sok új dolgot hozott. Én vagyok a rossz zsaru. A dajka, egy másik Eszter, keresztyén, mindenkit szeret, így ő a zsaru. Őt mindenki szereti, engem nem biztos.. a dajka szerint félnek tőlem. Ezt fel nem foghatom. A problémáim persze nem a gyerkőcökkel és szüleikkel voltak. Timi néni lettem:)) nagyon fura. Nem érzem magam néninek.. de hiába beszélek. Mindig próbálom megértetni magam, néha még sikerül is:)

Egyszer meghívtak fórum beszélgetésre. Sok kérdés volt, sokat beszéltem. Probáltam az adott emberek számára legérthetőbben, átélhetően fogalmazni. Úgy tűnt sikerül, mindenki figyel, mindenki érti, bólogattak is. És ha van kérdés, akkor meg csak figyelnek. Vagy én vagyok béna... Aztán később hallottam, sőt láttam ahogy azt mondta valaki: „Én eddig megmondom őszintén lenéztem. De olyan szépen választékosan és összefüggően beszélt, hogy úgyérzem fölém emelkedett.” És mi van azzal amit elmondtam?? kérdeztem volna, ha nem csak hallgatózom éppen.

Voltam koncerten is, nagyon jól éreztem magam. Találkoztam egy régi ismerősömmel. Kérdeztem mit csinál most..

-          Biotermékekkel foglalkozom, és te?

-          Szociológus leszek.

-          Igen!?- jött a válasz. Az arcán a kérdéssel: az meg mi? De még mindig nem tudom normálisan elmondani. Társadalmi jelenségekkel foglalkozik..

Később pedig behajtócégnek álltam, én szedtem össze az önkéntes belépőt. Amikor az ismerősömhöz értem felderült az arca:

-          Áhhá, a szociológusok ezt csinálják!- ….

Azért  a társas serkentés feltűnt.Nem tudtam nem észrevenni, hogy az embereknek hiába mondtam, hogy önkéntes meg minden.. Hajlamosak voltak annyit tenni a kalapba, amennyit láttak az előttük lévőtől. Szóval, legközelebb százalékos javadalmazásért dolgozom:))

{jcomments on}

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 243 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs