Szegény ember konyhája - Tiramisu |
Írta: Timi |
2013. december 23. hétfő, 17:01 |
A tiramisunál két nagyon fontos dologra kell odafigyelni: használjunk friss tojást, és készítsünk belőle jóó sokat!!
Négy tojás sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A tojássárgájához adunk fél kiló mascarponét és öt evőkanál sűrített tejet, ezután robotgéppel alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és felét fakanállal a mascarponés krémmel jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a másik felét is. Ezzel már nagyon óvatosan bánunk, hogy ne törjön. Készítsünk 3 deci híg kávét, és adjunk hozzá három kanál konyakot. A tiramisut egy üvegtálban szoktam összeállítani, mert nem csak finom, hanem gusztusosan szép is. Bár Andris szerint ez a szépség nagyon is szubjektív..:) Szóval fogjuk a babapiskótát, és néhány pillanatra a konyakos kávéba mártjuk, aztán szép sorban egymás mellé fektetjük a tálban. Ha kész az első réteg piskóta, rákenjük a krém felét. Ezután még egy sor kávés piskóta jön, erre pedig a krém második feléből annyi, hogy három négy kanállal maradjon a tálban. Jöhet az utolsó sor piskóta, erre kenjük rá a meghagyott krémet. A tetejét szórjuk meg jól kakaóporral és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap ehetjük, ha van aki kibírja addig.. {jcomments on} |