Szegény ember konyhája - Bulgur |
Írta: Timi |
2013. október 03. csütörtök, 17:31 |
Bulgur
Nemrég ettem párolt bulgurt rántott hússal, nagyon ízlett,ezért ma főztem itthon is.
A bulgur különben egyszerű tört durumbúza szemekből áll. Megpárolják, kiszárítják, majd megtörik. Úgy kell elkészíteni, mint a párolt rizst. Olajon kicsit megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, fűszerezzük. Negyed óra alatt megfő. A gyerekeim már akkor kezdtek gyanakodni mikor jöttünk hazafelé, és megkérdezték mi az ebéd. Nem csodálkoztam, mert főztem már érdekes dolgokat.. de szerintem a bulgur egész ehető. Andris szerint nem sok íze van, ami van az sem jó és a macska sem ette meg, pedig még a napraforgót is megette. Panni és Ákos szerint: "még finom is":) |