Szegény ember konyhája - Panna cotta |
Írta: Timi |
2012. szeptember 09. vasárnap, 06:05 |
Panna cotta, az édes élet Erről az olasz édességről szerintem nem beszélni, hanem elkészíteni és szép lassan megenni kell.. Egy tejforraló edénybe öntsünk hat deci tejszínt és egy deci tejet. Tegyünk bele két zacskó bourbon vaníliás cukrot, és lassú lángon forraljuk fel. Levesszük a tűzről, jöhet bele négy lap zselatin és tíz deka cukor. Kevergetjük egy darabig, majd amikor egy kicsit kihűlt, edényekbe/poharakba öntjük. Betesszük a hűtőbe négy – öt órára dermedni (ezért érdemes előző este elkészíteni) Olyan lesz, mint a puding. Készíthetünk mellé öntetet, ez is elég egyszerű. Valamilyen gyümölcsöt pépesítünk és cukorral összeforraljuk, tulajdonképpen lekvár…Ezután panna cottánkat tányérra tessékelhetjük, teszünk rá egy kis öntetet, és kellő áhítattal megesszük:)){jcomments on} |