Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Szépirodalom Tánczos G. Károly Kocsmai miniatűrök Kocsmai miniatűrök 39. Akik már túl vannak a dolgon (1.3., Árpád – Álomrekonstrukció)
Kocsmai miniatűrök 39. Akik már túl vannak a dolgon (1.3., Árpád – Álomrekonstrukció)
Írta: Tánczos G. Károly   
2012. január 30. hétfő, 11:43

                                                                                                    Csukásné Kis Olgának

Az álmokat, mint, teszem azt, egy eltört középkori köcsögöt, vagy egy dinoszaurusz csontvázát, rekonstruálni kell, újjászerkeszteni, mert az álmok nem következetesen épülnek fel (van olyan kutatóhogy ki, azt  meg nem mondom –, aki az alogikus, azaz teljesen logikátlan jelzőt használja rájuk), vállalkozásom tehát  nem veszélytelen, mivel magában hordja a tévedés, a torzítás, az leegyszerűsítés esélyét, ezért roppant alaposan kell körüljárnom, nehogy azt a benyomást keltsem, hogy részrehajló vagyok, hogy kettős mércét alkalmazok, ez tudtommal nem igaz, kezdem hát.

Június 30. óta, amikor értesültem haláláról, sokat jár az eszemben Árpi, várható volt, hogy előbb-utóbb az álmaimba is belép. Úgy is lett. Annyira belém rögződhetett a múltkor leírt eseménysor, hogy álmodó agyamban megismétlődött – csak éppen fordított irányban. Vitt a hóna alatt Árpi, fel, fel, egy magas hegyre, ám a kétszázadik emeleten hirtelen keskeny lett az a párkány, amelyen a falhoz tapadva araszoltunk. Nem kellett volna lenéznem, zuhanni kezdtem. Árpi arca Munch Sikolyának, vagy Nolde Prófétájáénak alakjáéba merevedett. A halálra zúzódástól az ébredés mentett meg. Trón Árpád Leventének nem ébredt fel.

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 133 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs