Szegény ember konyhája - Mustáros sült hús |
Írta: Timi |
2012. január 27. péntek, 10:06 |
Ha gyorsan akarok valami sült húst, ami még ráadásul finom is.. A csirke comb, mindegy alsó vagy felső, még az sem muszáj, hogy épp comb legyen, az sem, hogy csirke.. A lényeg a szándék, egy jó szelet sült hús valami mellé.. Tehát fogjuk a husit, amit szeretnénk sült hús formájában látni.. ahan..így jó lesz:)) Most, hogy a kezünkben van, sózzuk, borsozzuk, a rozmaring is jól áll neki. Sütőtál aljára tegyünk sütőpapírt, és locsoljuk meg egy kis olajjal. Ha már beszórtuk minden jóval a husikat, jöhet rájuk a mustár. Szépen egyesével, se sokat, se keveset. Egyenesen tegyük őket a sütőtálba. Ha mind készen, pucolhatunk pár gerezd fokhagymát, lapokra vágjuk, és közéjük tesszük. Ne csak a tetejére, közé is. Önthetünk rá.. sok mindent..:) Én vörös húsokhoz, bort és egy kis vizet, csirkéhez sört.. de általános szabály, hogy azt, ami éppen van és nem sokat.:) Jól befedjük, és betoljuk a sütőbe. Először így befedve sütjük, majd kitakarjuk, és pirosítjuk. Ügyeljünk, hogy ne akkor kelljen suliba indulnunk mikor épp elkészül, és nincs időnk enni.. mert az illata fergetegesen jó, egész délután az orrodban lesz, és előfordulhat, hogy mire hazaérsz a husi elfogy.. és téged csak a gyerkőceid tele pocakja vígasztal..))
|