Szegény ember konyhája - Krumplis nudli |
Írta: Timi |
2012. január 17. kedd, 10:21 |
Krumplis nudli
Ma, ez lesz nálunk az ebéd:) Egy kg krumplit héjában megfőzünk, megpucolunk, áttörünk. Összegyúrjuk fél kg liszttel, egy tojással és egy csipet sóval. A liszttel bőven kell bánni, mert ez a tészta szeret ragadni. Rudakat gyurmázunk belőle, kicsikre eldaraboljuk, és nudlivá sodorjuk. Kifőzzük, jól lecsepegtetjük. Zsemlemorzsát pirítsunk olajon pirosra, majd tegyük a nudlikra, és keverjük össze. Porcukorral, lekvárral tálaljuk. Zsemlemorzsát otthon is készthetünk. Gyűjtsük össze, a maradék kenyeret, kiflit, zsemlét. Kiszárítjuk, és ledaráljuk.
|
Hozzászólások
Fogjunk egy szép leveles tésztát és engedjük ki, ha fagyos, ha frissen készül, csak úgy.
Töltelék:
Ízlés szerinti mennyiségben dinszteljünk finomra vágott hagymát olajon, majd adjunk hozzá 30 dkg laskára vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele vegetát, fokhagymát, majd egy csomag mirelit spenótot (parajt). Hintsük meg liszttel, majd bolondítsuk meg egy kevés tejszínnel. Finom, sűrű gyönyörűséget kapunk.
A tésztát nyújtsuk jó vékonyra (2-3 mm), vágjuk négyzet alakúra (8 db).
A tölteléket halmozzuk a tészta közepére, a tészta négy sarkát hajtsuk föl, a sarkokat próbáljuk összenyomkodni. Kenjük meg tojássárgájával , majd helyezzük kizsírozott tepsibe és toljuk be az előmelegített sütőbe!
Körülbelül húsz perc alatt süssük készre.
Fogyasszuk azon melegében! Biztos finom hidegen is, ha valaki megtapasztalja, szóljon!
Ez a kisebbik fiam receptje, és az elkészítés is az ő érdeme.
Nagyon finom.
Egy tartalmas leves után második félének, vagy egy pohár sörrel vacsorának kiváló!
Jó étvágyat!