Szegény ember konyhája - Almás lepény |
Írta: Timi |
2011. szeptember 18. vasárnap, 20:47 |
Almás lepény Kelt tésztát készítünk, a kakaós csigánál leírt módon. Amíg kel, pucoljuk meg az almát, lereszeljük, azután cukrot és fahéjat teszünk hozzá, levet fog engedni. A tésztát két részre osztjuk, az egyik részét kinyújtjuk, és beletesszük a margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe. Szórjunk rá vékonyan zsemlemorzsát, vagy grízt. Erre tegyük a kifacsart reszelt almát, egyenletes rétegben. A levét igyuk meg, mert nagyon finom:) A maradék tésztát is nyújtsuk ki, tegyük az alma tetejére, kenjük meg tojással, és mehet is a sütőbe! Ezt én ma sütöttem, mindenkinek ízlett, de egy kicsit több alma is elfért volna benne;) Küldjetek recepteket Ti is! Receptet feltölteni, bejelentkezés után, a „menüm” – en, az „én világom feltöltés” -nél tudtok. Vagy akár itt is, a hozzászólásoknál. |
Hozzászólások
Két egész tojást, 5 dkg vajat, 2 deci tejet, 14 dkg cukrot, egy fél citrom héját és levét jó alaposan kikeverünk. Hozzáadunk 30 dkg lisztet, egy fél csomag sütőport és tovább keverjük. Közepes, kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
A tetejére félbe vágott szilvákat sorolunk. A szilvát meghintjük fahéjjal és cukorral.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon kb fél óráig sütjük.
A szilva más gyümölccsel is helyettesíthető .
Nagyon finom, ugyanolyan gyorsan elfogy, mint amilyen gyorsan elkészül!