Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Szegény ember konyhája Szegény ember konyhája - Köleskása
Szegény ember konyhája - Köleskása E-mail
Írta: Timi   
2011. szeptember 04. vasárnap, 15:37

 

Köleskása

 

Végre találtam valamit, ami egészséges, és finom is! Nagyon laktató, de nem csömör. Az egész családnak ízlett.

Reggelire szalonnát sütöttem, ennek a zsírjában tettem oda pirulni: egy fej apró kockára vágott hagymát, két sárgarépát karikázva, egy kisebb cukkinit szintén karikázva, hagyjuk pirulni. A vége felé tegyünk bele két paprikát csíkokra vágva, és 2-3 paradicsomot szintén darabokban. Ezután mossuk meg szűrőben a kölest, (én fél kilót használtam) tegyük a zöldséghez, sózzuk és keverjük meg. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, és főzzük tíz percet, előfordulhat, hogy adnunk kell még hozzá vizet. Aztán hagyjuk állni még szintén tíz percet, ezután már ehetjük is:) Én pörkölt mellé, készítettem, de szerintem magában is nagyon .

002_640x480002_640x480003_640x480003_640x480  

 

Hozzászólások 

 
#1 kisolga 2011-09-11 08:42
Vadas

A szegény embernek is van vasárnapja.

A húst ( a családom a marhára szavaz) szép vékony szeletekre vágom, kiklopfolom. Fogok egy lábost, olajat öntök bele, majd cukrot és ezt karamellizálom. Amikor kész a karamell ráfektetem a hússzeleteket és mindkét oldalukat fehéredésig sütöm. Amikor kész, kiteszem egy tálra és jöhet a következő adag. Mindaddig folytatom, míg az összes hús szépen át nem sül. Az utolsó adag marad a lábosban, visszateszem rá a többi hús szeletet is. Felöntöm vízzel, éppen, hogy ellepje. Teszek bele mustárt (jócskán), babérlevelet, szemes borsot, sót és lefedem. Míg fölforr egy hagymát apró kockákra vágok, sárgarépát, petrezselyemgyö keret, némi zellert felkarikázok és hozzáteszem a húshoz. Fedő alatt szép türelmesen párolom.
Közben előkészülök a zsemlegombóchoz .

Zsemlegombóc
Kenyeret pirítok. Ha nagyobb mennyiségről van szó, akkor elkockázom és a sütőben sütöm, ha kisebbről, akkor a kenyérpirítóban pirítom először és aztán kockázok.
A pirított kenyérkockákat egy tálba teszem, leöntöm tejjel, morzsolok rá 2-3 deka élesztőt, ütök hozzá 3 tojást, egy csokor finomra vágott petrezselyemzöl det és annyi lisztet teszek hozzá, hogy jó sűrű nokedli tésztát kapjak. Letakarom konyharuhával és legalább egy fél órát pihentetem. Vizet forralok sóval, ebbe szaggatom vízbe mártott kanállal a gombócokat, amik inkább galuskák. Sok kell belőle!
Ha a vadas húsa megpuhult, akkor kiszedem a húsokat egy tálra, a maradékból kihalászom a babérlevelet és a borsot, a zöldségeket összeturmixolom . Visszateszem bele a hússzeleteket, összeforralom. Majd adok hozzá tejfölt, ezzel egyet rottyan és már kész is!

Ez az étel nem tűnik egyszerűnek, és az elkészítése nem is az, de ezek után milyen gyorsan eltűnik...!
Ne sajnáljuk a fáradságot az elkészítéséhez!
Jó étvágyat!
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 1147 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs