Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Mű-vé-szett Zenebona Macskaközi zenék Öt év múlva - dalok Egy régi kép - és egy dal gyerekkori barátaimnak, Gézának, Ferinek és Andrásnak
Egy régi kép - és egy dal gyerekkori barátaimnak, Gézának, Ferinek és Andrásnak E-mail

38 évvel az általános iskola befejezése után találkoztunk: Géza, Feri, Andris meg én.


Ők voltak a legjobb barátaim, de már a gimnáziumban elszakadtunk egymástól, ők katonások lettek, én bányais. Aztán - az egyetemek után - még messzebbre kerültünk: András Svédországban lett kutató, Feri Győrben, Géza Kecskeméten, majd Ballószögön vállalkozó.

38 éven át őriztem egy képet rólunk, az osztályunkban készült. Igaz, ezen a képen hatan vagyunk, de a lényeg, hogy mi négyen: Feri, Andris, Géza és én együtt vagyunk rajta.

2 éve nyáron volt a nevezetes találkozó, nálunk. Előtte való nap elmentem a képért anyámékhoz, mert ott tartottam, nehogy elveszítsem. Talán 2 hónappal azelőtt került elő a nagy fényképalbum, és mindannyian emlékeztünk rá, hogy benne volt a kép. De aznap már nem volt ott. Mindent fölforgattunk, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy a kép eltűnt. 38 évig ott volt, és amikor eljön a találkozás napja, eltűnik. Nagyon elkenődtem, bánatomban gitározni kezdtem, és szinte észrevétlenül, pár perc alatt meglett ez a dal. A fénykép helyett. Azt a régi napot, azokat a pillanatokat próbálom felidézni benne.

Másnap este többször is eljátszottam nekik, és készítettünk egy hasonló beállású fotót.

A dal szövegének megértéséhez tartozik még egy rövid történet. Első szerelmem, Márti – nem él már, 30 évesen agyvérzés vitte el, nálam nagyobb fiúknak is tetszett, mégpedig háromnak is. Ezek egy bandát alkottak, és egy alkalommal, a színházi előadás szünetében azt mondták, ha nem kopok le a Mártiról, akkor előadás után várnak a parkban.

Én Gézával voltam, aki gondolkodás nélkül „velem volt”, és férfias módon a parkot választottuk. Ők hárman voltak, mi ketten. A csetepaté aztán azzal végződött, hogy Márti nővére, aki teljesen véletlenül járt arra, szétpofozott mindenkit.

Ennek az egész történetnek a vége az, hogy két napja megtaláltam a képet Weöres Sándor Egybegyűjtött Írásainak harmadik kötetében. Elképzelésem sincs, hogy’ kerülhetett oda. Tegnap följátszottam a dalt, és most kiteszem ide, az iviszre a 2 képpel és ezzel a történettel együtt.00000202






 


 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 1809 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs