Szegény ember konyhája- Szamócalekvár |
Írta: Timi |
2011. június 10. péntek, 20:40 |
Szamócalekvár Hozzávalók: szamóca, cukor, szalicil A jól megmosott (esetleg aprított, vagy turmixolt) szamócára ráöntjük a cukrot, 1kg szamócához 70dkg cukrot számolhatunk. Hagyjuk oldódni, mondjuk egy éjszakát. Oda tesszük főni, és addig főzzük, míg eléri a kívánt sűrűséget. Kevergetni kell, sokat. Tisztára mosott befőttes üvegekbe tesszük, a tetejére egy icipici szalicilt teszünk. Ez nálam, akkora, egy szem köménymag. Jól lezárjuk, takaróval letakarjuk, hogy lassan hűljön ki. Ezután eltesszük a kamránk polcára. Ha szeretnéd elkerülni a tartósítószer használatát, fagyaszd le, és télen abból is késztheted, frissen. Küldjetek recepteket Ti is!! |