Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

A vadonba! E-mail
2010. november 22. hétfő, 23:51

Blogolkodom, tehát vagyok

Christopher Mccandless 22 éves korában úgy döntött, hogy hátrahagyja eddigi életét. 25000$-t utalt egy alapítványnak és nekiindult a nagyvilágnak Gazdag család sarja volt, apja a NASA-nál dolgozott, anyja titkárnő volt egy neves cégnél, a Hughes Aricraft-nál.

Christopher Mccandless célja a civilizációtól való teljes elszakadás volt. El akart jutni Alaszkába. Felvette az Alexander Supertramp(szupercsavargó) nevet és számtalan kaland állt előtte. Naplót írt, melybe rögzítette útja minden mozzanatát. Arizonán, Califonián, Dél-Dakotán keresztül eljutott a Colorado folyóhoz, ahol egy kenun jutott tovább célja felé. Három államban dolgozott és rengeteg emberrel találkozott, akik azért ellátták étellel és itallal. Hosszabb időt töltött egy hippi kolóniával, majd egy idős úrral tanult meg bőrt művelni. Utoljára az a férfi látta, aki segitett neki eljutni Alaszka belsőbb részébe. Ruhát, élelmet ajánlott neki, de Mccandless csak egy pár csizmát fogadott el.

Talált egy elhagyatott buszt, amit Varázsbusznak nevezett el. Itt élt, miközben megpróbált úgy élni, ahogy a nomádok. Legnagyobb kihívása egy rénszarvas megölése volt, amit tartósítani akart, ahogy az eszkimók és indiánok, de ez a próbálkozása nem járt sikerrel. Bogyókon és rizsen élt és közben írta naplóját. Egy idő után rájött, hogy nem fog sikerülni, amire vállalkozott. Vissza akart menni, de a folyó, amin átkelt odafelé, visszafelé túl nagy sodrásúnak bizonyult. Mint kiderült, csupán negyed mérföldre volt egy átkelő, amiről Mccandless nem tudott. Segítséget kért, a Varázsbusz ajtajára kiírta, hogy segítsenek, megsérült és túl gyenge. Összesen 113 napot töltött a Varázsbuszban, majd 30!! kilósra fogyva éhenhalt. Naplója utolsó bejegyzése: ,,Gyönyörű szedrek” valamint búcsúlevele: ,,Boldog életem volt, köszönöm Istennek, áldjon meg Mindenkit!”

Testét két hétre rá találták meg vadászok.

Ő korunk hőse. Egy fiatal fiú, aki megteszi, amit senki sem mer. Aki elgondolkodtat és megihlet. Aki szabad akart lenni és bele is halt, de valami olyasmit élt ált, amit senki más! Én hiszem, hogy, ha újra kezdhetné, nem maradna otthon, csak máshogy csinálná. Gyönyörű történetnek tartom, és a belőle készült film is nagyon szép: Vadonba!

Azért írtam most Róla, mert nagyon szeretem őt, így ismeretlenül is, becsülöm és nagyon megrendít a sorsa. Megérint a kétségbeesése, amit érezhetett, mikor még menteni akarta magát és a nyugalma, amit akkor érzett, mikor tudta, hogy meg fog halni. Irigylem a sok szépet, amit láthatott és a bátorságát. Nem akart híres lenni, mégis az egyik leghíresebb fiatal, aki, bár egy olyan utat vitt véghez, ami sokak véleménye szerint bukással végződött, de szerintem így is csodálatosan véghezvitte, amit akart! Isten áldja, bárhol is van!

Christopher Johnson Mccandless (1968 febr.-1992, aug.)

 

Hozzászólások 

 
#1 satyusek 2010-11-23 15:57
meg vagyok rendülve, ettől a történettől ez valami ami még annál is útonabb, mint amit Jack Keroah leírt, megírt.
 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 196 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs