Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

Koldus vagy királyfi? E-mail
2010. október 24. vasárnap, 14:20

Nem oly régen hallgattam a rádiót, és mit hallok?! A szervezett koldulásról esett szó, illetve arról, hogy egy igazán szerencsétlen ember 150 000 forintot is megkereshet egy hónapban. Vagyis nem ő, hanem a futtatója.

Ebben az esetben egy különösen kegyetlen házaspár és két sajátos bájjal megáldott gyermek ügyelte egy szem kolduskája sorsát. Mint kiderült, ezek az emberek éheztették, rendszeresen verték az egyébként román állampolgárságú férfit, akit oda is kötöttek szolgálati helyére.

Amikor a riporter megkérdezte a két lánykától, hogy miért kellett megkötözni az egyébként sántának csak jóakarattal nevezhető embert, merthogy  nem volt lába, azt a választ adták, hogy nehogy valaki elvigye.

Tehát már sánta embert is lopunk! Nehéz ilyenkor bármit is írni. Csak jó tanáccsal szolgálhatok. Ha látunk kéregetőket nehéz béklyókkal flangálni fel- és alá, csak bólintsunk megértően, esetleg mi magunk is megnézhetjük, elég biztonságos- e a lánc. Ha úgy érezzük, hogy nem eléggé, akkor a saját biciklizárunkkal erősítsük meg azt.

Dodata

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 438 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs