Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Írás Nem annyira szép irodalom Sanyi Ember az Isten tükrében - Egyáltalán
Ember az Isten tükrében - Egyáltalán E-mail
Írta: Kőrösi Sándor   
2011. január 08. szombat, 14:48

Egy szó, melyben ha ránézünk sem irány, sem idő nem található, hanem a teljes szemléletből eredő eleve rendezettség, minthogy hiányokat a lelkem vakságában nem tapasztalok, ezért jól is lakom azokkal a látásokkal, amiket így kaphatok ajándékba.


Nincs tér nincs idő, de már létezik az ettől más, mert különben nincs egyáltalán, amihez képest van valamiminthogy ami valami, az már nyilvánvalóan van, így mértéke is van (A valami, ugyanígy, mint a van puszta mérték is tud lenni, ha így pillantunk ). Ami néz, sem ez, sem, az sem amaz, hanem mindentől egyéb, mivel enélkül sehogyan sem lehet valami. Ez az, amit egyáltalánnak nevezek, ez a létből megpillanthatóami igaz hogy van (bár a nézés azért nem mindenképp csak egyáltalán, hanem az az egyáltalán átnéz a valamin, ami csak attól valami hogy nézik).

Ami a lét után van, az máris nem azonos avval a léttel, mert amiként a lét van, azt az egyáltalánhoz képest az ami, tehát egy olyan egyvalamihez képest, ami mindig lehetőségeiben és miden egyéb alaphangjaiban képes mindeme valóság átkarolására, mivel mi megszemélyesítünk, így számunkra megfogható ő.(tehát ami számára a lét mint egész létezik, és ami számára, mint egyetlen, létezünk).
Ezért ismerem így: eleje vége, de ami már akármi, az már nem olyan, hanem csak belőle van. Itt tehetjük fel a kérdést: A lét az, ami van, vagy mi vagyunk a lét, és ez van.  A kérdés felesleges. Ha szenvedsz, vajon mi segít? Ha kijutsz a fényre, vagy ha kérdezgeted magad, hogy van-e, fény? (Valahogy mindenben, ami nem anyagi intellektualizálással összefüggő, szemléletünk előtt, kissé bizonytalanul állunk, ebből kovácsolunk később hitetlenséget, majd pedig el nem indulást, esetleg megsértődünk a gonoszkodó teremtésen, ami fuj, az meg persze eszünkbe sem jut, hogy mi vagyunk töketlenek a szó pejoratív értelmébenminthogy a szabadsággal nem élünk, hanem avvalhogy nem élünk, visszaélünk)

{jcomments on}

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 379 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs