Szórd szét kincseid -
a gazdagság legyél te magad.
(Weöres Sándor)

   
Címlap Az én világom Lujza-világ A diákmunkás élete
A diákmunkás élete E-mail
2010. december 22. szerda, 10:40

Blogolkodom, tehát vagyok

A diákmunkás élete csupa izgalom! 

Ott kezdődik, hogy beregisztrálunk a létező összes diákszövetkezethez. Ilyenkor általában elkérik a belépési díjat, ami egységesen 1000 forint. Node, honnan is lenne szegény, legatyásodott diáknak 1000 forintja??!!

1000 forint...Oly' sok mindenre jó. Lehet belőle venni két doboz cigit, három sört, egy belépőt valamilyen buliba, meg lehet ebédelni belőle vagy meg lehet adni tartozásunkat, ha van, össze lehet dobni belőle valami egészen jóra, szóval egy ezres értéke felbecsülhetetlen a diák számára. Így aztán, általában elmarad a regisztráció. Ennek kivédésére fejlesztették ki a ,,majd a fizudból vonjuk le az ezrest" módszert, ami sokkal szimpatikusabb és logikusabb is.

Ha túl vagyunk ezen a cécón, akkor jöhetnek a munkaajánlatok. Amik nem jönnek általában. A lánglelkű, dolgozni vágyó diáknak többször is fel kell keresnie az ominózus helyeket és biztosítania kell kedves, potenciális munkaadóit, hogy ő bizony semmit sem csinálna szívesebben, mint egész nap a szalámigyárban robotolna vagy a tejüzemben tocsogna a földre kiömlött romlott tejben.

A bölcs munkaadó tudja, ez már valami és nemsokára jönnek az első hívások, jobb esetben. Azonban sokan sms-t küldenek nem gondolván arra a szörnyű tényre, hogy ugyan honnan a bánatos atyaúristenből lenne annak a nyomorult diáknak pénz a telefonján??? Miért is akarna akkor dolgozni, ha lenne csak amolyan felesleges párezer forintja, amit a telefonjára pazarolhat??!! Ha felhívnak, probléma semmi, az ügy megbeszéltetik, de ha az előbb felvázolt hanyag és botor módon sms-ben jön az ajánlat, akkor sincs minden veszve. A bátor diák, semmitől sem riadva meg, felkerekedik és elbumlizik az éppen aktuális diákszövetkezethez. Lehet, hogy ez mindössze fél órájába telik, de addigra már biza elcsaklizták előle a munkát, előle, aki mindent megtett! Bár hívta volna őket fülkéből, bááár!!! De ahhoz legalább kétszáz forintot be kellett volna dobnia, hiszen ezek az átkozott munkaadók sokat beszélnek, node, kétszáz forintból azért már lehet gazdálkodni...Jobb ez így, szemét munkaadók!

Aztán, ha munkát kap a diák, akkor örülhet. Vannak jó munkák és rossz munkák. Van, amikor az ember nyakig kolbászban fürdik, romlott túróban tocsog, kukoricát címerez a nyár meleg fényeiben, zöldséget csomagol éhbérért vagy telefonál életre-halálra.


A legviccesebb eset, amikor az álnok munkaadó arra a kérdésre, hogy órabéres-e a munka azt feleli:igen.

És mikor az ember kiér a város másik végébe a gyárba vagy üzembe vagy bárhová, közlik vele, hogy bezony, itt teljesítmény bér van. Persze nagyon megéri, ha az ember úgy dolgozik, mint superman, akkor feltétlenül sokat fog keresni. Azonban az egyszerű földi halandóknak hat-nyolc óra munka csak egy-két ezer forintot jelent. És ez bizony  rabszolga munka, nem más.

Ilyen hát a diákmunkás élete. Csupa móka és kacagás. Keményebben dolgozunk, mint a felnőttek és kevesebbet keresünk, de mi csak semmirekellő diákok vagyunk, jó ez így nekünk. És talán tényleg nem árt, mert amikor majd pár év múlva egy kellemes székben fogok csücsülni ezer forintos órabérért visszagondolok majd majd ezekre az időkre. A tegnap estére, amikor hat óra kemény munkával, talpfájással és hátfájással, végig állva, kerestem 1140 forintot...És nagyon meg fogom becsülni a jó munkahelyemet!

 

új-iVisz

 

Üze-net

"Akinek két ruhája van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs." Lk 3.12

Sziamagyarország!

Nyomj egy sziát!
A megnyíló ablakban láthatod
a sziák számát.

Közös ivisz-regények

A leghatalmasabb szuperhős
Zulejka

3 szavas mese

Sziasztok smiley
Ez egy jó játék, szabályok:
-csakis 3 szóból állhat amit írsz,
-kétszer nem írhatsz egymás után,
-az "a"betű nem számít szónak.

Én kezdem:
Egyszer volt hol...

Ki van itt?

Oldalainkat 221 vendég böngészi

Bejelentkezett tagok

Nincs