Szegény ember konyhája - Málnafagyi |
Írta: Timi |
2014. június 07. szombat, 09:05 |
Málnafagyi Fél kiló málnából tegyünk félre egy marékkal, a többire szórjunk tizenöt deka porcukrot és hagyjuk állni félórát. Majd adjunk hozzá másfél deci tejet,másfél deci tejszínt és az egészet turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a félretett szemeket, tegyük műagyag dobozba és mehet a fagyasztóba. Időnként keverjük át. Finom, hűvös és málnás. Kell ennél több? :) Jégbezárt Málna, Solger D. Brigitta rajza:
|
Hozzászólások
Felséges meggylekvár készítése.
Tanulmányozzuk az internetet, írjunk ki jó néhány receptet, aztán hívjuk föl a bátyánkat, mert utoljára tőle kaptunk nagyon finom meggylekvárt. Íme a tuti recept:
Az arányok:
Két rész magozott meggy, egy rész cukor. (Például 7 kg meggy, 3,5 kg cukor.)
Mossuk meg jól a meggyet, magozzuk ki, tegyük egy lábosba. Kicsit marcingoljuk össze a kezünkkel, hogy levet engedjen. Kevergetve forraljuk föl, azután mérsékelt hőközléssel, szintén kevergetve sűrítsük be. Ez 1,5-2 óra a lábos átmérőjétől és a hő erősségétől függően.
Akkor jó, ha a fakanálról lustán cseppen az anyag. Ekkor tegyük bele a cukrot, forraljuk fel, főzzük még lassú tűzön öt percig. Merjük bele a tisztára mosott üvegekbe, állítsuk fejre, tegyük száraz dunsztba. Öt perc múlva fordítsuk a talpára és hagyjuk szépen lassan kihűlni a jó meleg takarók között.
Másnap vagy harmadnap tegyük a polcra és gyönyörködjünk a mély rubint ragyogásában.
Csak meggy és cukor!
Időigényes, de az eredmény kárpótol a fáradságért!
Jó munkálkodást!